Socialt arbete, makt och intersektionalitet

Forskargrupp vid Socialhögskolan
Forskargruppen Socialt arbete, makt och intersektionalitet utgör en arbetsplattform för forskare som är intresserade av hur strukturella maktrelationer påverkar yrkesverksamma, organisationer och praktik inom socialt arbete.

Genom ett intersektionellt perspektiv undersöker vi hur samspelet mellan bland annat kön, klass och etnicitet bidrar till att skapa och upprätthålla men också utmana maktstrukturer i socialt arbete. Gruppens arbete ligger i linje med en internationellt väl etablerad kritisk forskningstradition i socialt arbete som har sina rötter i marxistisk, feministisk och antirasistiskt teoribildning.

Gruppen har regelbundna arbetsmöten inom ramen för vilka arbetet med olika projekt bedrivs.

Sidansvarig:

Tina Mattsson