

Jag är socionom, docent i socialt arbete och har en tjänst som universitetslektor på socialhögskolan. Jag är också affilerad forskare vid Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE), medicinsk fakultet.
Undervisning
Jag har undervisat i socialt arbete sedan 2006, på olika delar av socionomprogrammet, på masterkurser i ämnet, på olika uppdragsutbildningar och hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet som är en yrkesinriktad specialistutbildning.
Forskning
Jag har ett brett socialpolitiskt forskningsintresse som rör frågor om sjukförsäkring, arbetsmarknadspolitik och äldreomsorg. Kunskapsbildning i socialt arbete, yrkeslärande, kompetens, gränssättning och gränsöverskridande mellan olika vetenskapliga och yrkesmässiga fält är andra forskningsintressen.
Jag har tidigare bland annat arbetat som vårdbiträde i hemtjänsten, lektor vid institutionerna för socialt arbete vid Linnéuniversitetet och Göteborgs universitet, som forskare vid Nordens Välfärdscenter och som utredare i den sociala barnavården. I gränszonen mellan politik, praktik och akademi ser jag stor potential till samhällelig utveckling.
2014 disputerade jag vid Linnéuniversitetet på en avhandling om aktivitetsersättning och unga med psykisk ohälsa. Utöver min socionomexamen har jag en kandidatexamen i franska.
Tillsammans med Jayeon Lee, Göteborgs universitet, driver jag nätverket Socialförsäkring för socionomer.
Synergier mellan undervisning och forskning
Min ambition är att hitta synergier mellan den undervisning jag ägnar mig åt och den forskning jag bedriver. Jag vill också stärka det sociala perspektivet inom hälso- och sjukvård och i arbetsmarknadspolitiken - fält där andra perspektiv ofta ges företräde. I det nu pågående forskningsprojektet "Moralisk stress och moraliskt aktörskap i svensk äldreomsorg" består delar av designen av utbildning, där olika yrkesgrupper i äldreomsorgen lär av varandra. Det här sättet att arbeta blir ett sätt att korsbefrukta och riva murar mellan akademiens två kärnuppgifter.
Följ gärna moralprojektets blogg här: Omsorg och moral. Bloggen om äldreomsorg och aktörskap (lu.se)