Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lina Ponnert

Universitetslektor
Socionom, FD i socialt arbete

Undervisning

Jag undervisar huvudsakligen på socionomutbildningens tredje, femte och sjunde termin, på kurserna SOPA 32 (Juridik i socialt arbete 2), SOPA 53 (Socionompraktik) och fördjupningskursen SOAN 33/SOPM02 (Socialt arbete med barn och unga). Under 2015 är jag också verksam som lärare på doktorandkursen SASA 005 (Barn, unga och familj i ett välfärdsperspektiv. Utsatthet och socialt arbete), som ges inom ramen för nationella forskarskolan av Lunds universitet tillsammans med Göteborgs och Stockholms universitet.

Forskning

Mina forskningsintressen är barn- och ungdomsvård, människobehandlande organisationer samt förhållandet och interaktionen mellan rättssystemet och den sociala barnavårdspraktiken. Jag är också intresserad av bedömnings- och beslutsprocesser och hur professionella förhåller sig till och påverkas av rättslig reglering och standardiserade arbetsmetoder, samt vad det innebär för professionen.

Pågående forskningsprojekt

Akutavdelningar på särskilda ungdomshem.  En studie av akutpraktiken ur personalens, de ungas och socialtjänstens perspektiv.

Detta är ett treårigt forskningsprojekt som finansieras av Statens Institutionsstyrelse (SiS) och där jag är projektansvarig. Syftet med projektet är att undersöka och analysera den specifika praktik som äger rum på akutavdelningar på särskilda ungdomshem utifrån ungdomars, personalens och socialtjänstens perspektiv och praktikens konsekvenser för dessa aktörer.  Projektet består av flera olika delstudier och startar under 2015 och bedrivs på 50-60 % till våren 2018. 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Lina Ponnert. Foto: Patrik Hekkala
E-post: lina [dot] ponnert [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Socialhögskolan

+46 46 222 94 43

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg