Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella möjligheter

Socialhögskolan

Det blir allt mer aktuellt för svenska socionomstudenter att förankra sina kunskaper om socialt arbete i en internationell kontext. Det handlar om möjligheter att kunna arbeta utomlands men också om att rusta sig för att verka i ett allt mer mångkulturellt Sverige.

Certificate of International Merits (CIM)

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.

Läs mer om Certificate of International Merits (CIM)

Studera utomlands

Det finns möjlighet att läsa fristående kurser vid ett annat universitet. Enklast gör du det genom att söka en avtalsplats. Det finns utbytesavtal för studenter på Lunds universitet på olika nivåer, centrala, fakultetsbaserade och institutionsbaserade. Övriga möjligheter till utlandsstudier kan exempelvis handla om sommarskolor.

Efter en utbytestermin eller ett utbytesår kan du ansöka om tillgodoräknande. Under dina utlandsstudier är du försäkrad via Kammarkollegiets Student-UT försäkring.

För att söka kurser utomlands måste du själv ta reda på vilka som ges vid respektive universitet och vilka ansökningsdatum som gäller. Om du blir beviljad utbytesstudier slipper du betala studieavgifter.

För att vara behörig att söka ett utbyte måste du ha klarat 30hp och för att få åka måste du vara klar med minst 60 hp. Vissa utländska universitet har andra behörighetskrav så det är viktigt att kontrollera detta innan du söker.

Alla universitetets gemensamma avtalsuniversitet söks via Samhällsvetenskapliga fakulteten, undantaget University of California som söks centralt via LU.

Läs mer om ansökningsperioder och informationsmöten vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

VFU utomlands

På Socionomprogrammets femte termin kan du göra din verksamhetsförlagda utbildning utomlands (VFU) . Socialhögskolan har kontakt med flera organisationer och arbetsplatser i världen där det finns möjligheter att göra VFU. Cirka 40-50 studenter väljer årligen att under socionomprogrammets femte termin göra sin VFU utomlands.

Läs mer om VFU utomlands

Kontakt

Anneli Nielsen
Internationell koordinator