Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bok undersöker EUs betydelse för det svenska civilsamhället

"Europeanization in Sweden – Opportunities and Challenges for Civil Society" av Anna Meeuwisse (red.) and Roberto Scaramuzzino (red.) ger nya insikter om och hur den "svenska modellen" kan visa vägen för europeisk integration.

Boken visar hur dagens och framtidens utmaningar i Europa – från finans- till flyktingkrisen och till Brexit – satt fart på civilsamhällesorganisationerna i både Europa och Sverige.

Dagens och framtidens europeiska utmaningar har samtidigt lett till en ny typ av en offentlig sfär där medborgare över hela kontinenten börjat mobilisera sig i frågor som på olika sätt belyser flyktingars rättigheter, åtstramningspolitik och övriga samhällsutmaningar.

Boken tillför empirisk forskning om hur dessa processer har sett ut i Sverige. Samtidigt får läsaren nya insikter om och hur den "svenska modellen" kan visa vägen för europeisk integration.

Läs mer och beställ Europeanization in Sweden – Opportunities and Challenges for Civil Society hos Berghahn Books.