Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pris för Förtjänstfull avhandling till Karl Eriksson

Karl Eriksson mottager Vetenskapssocietetens pris.

Karl Eriksson har fått pris för Förtjänstfull avhandling från Vetenskapssocieteten i Lund. Prisceremonin ägde rum på Grand Hotel den 23 november.

Vetenskapssocieteten bildades 1920 med uppgift att främja modern, humanistisk, vetenskaplig forskning i Lund. Vid årshögtiden utdelas priser och belöningar för framstående insatser och i år fick Socialhögskolans Karl Eriksson pris för Förtjänstfull avhandling.

Vetenskapssocietetens motivering lyder:

"Karl Erikssons avhandling Elusive Relations: A Phenomenology of Interpersonal Understanding in Social Work (2023) utgör ett föredömligt exempel på tillämpad fenomenologi genom att teoretiskt utforska den mellanmänskliga förståelsens tvetydiga roll i praktiskt socialt arbete. Med teoretisk stringens och nyfikenhet undersöker Karl Eriksson mellanmänsklig förståelse i relation till empati, stigmatisering och kamratstöd. Mot bakgrund av kunskapsteoretiska tendenser som präglas av mätbarhet och evidens är avhandlingen ett angeläget bidrag till en human- och samhällsvetenskaplig förståelse av det professionella omdömets karaktär och roll i människobehandlande organisationer."

Stort grattis Karl, vi är stolta över dig!