Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studenter vinner Socionom-SM 2018

Dalia Salim och Erika Carlsson. Foto: Privat
Dalia Salim och Erika Carlsson. Foto: Privat

Dalia Salim och Erika Carlsson har vunnit årets Socionom-SM. I år handlade mästerskapet om att lösa ett case kring utmaningar inom socialt rättighetsarbete för barn, arbetssätt och framgångsfaktorer, samt om hur arbetet kan vidareutvecklas.

– Vi är stolta över att representera Lunds universitet. Med en examen runt hörnet känns det helt fantastiskt att även kamma hem en förstaplats, ett kvitto på att vår socionomutbildning givit oss fantastisk kunskap och en grund att stå på. Lösningen vi presenterade, Rättighetskompassen, bottnade i utvecklingspsykopatologi som vi fördjupade oss i under första kursen på termin sju. Vi båda brinner för barnrättsfrågor och det gav oss en drivkraft under tävlingen, skriver Dalia Salim och Erika Carlsson i ett mejl.

I mästerskapet som arrangeras av Akademikerförbundet SSR tävlar socionomstudenter från hela landet om att lösa olika sociala utmaningar. Årets frågeställningar om utmaningar inom socialt rättighetsarbete för barn, arbetssätt och framgångsfaktorer var framlagda av Stockholms Stadsmission.

Motiveringen till årets vinnare Dalia Salim och Erika Carlsson lyder:

”Med en mycket genomarbetad och inspirerande presentation har Dalia och Erika givit Stockholms Stadsmission innovativa idéer till socialt rättighetsarbete för barn. Utifrån moderna förslag av digitalisering kan Unga Station fortsätta utvecklas.”

Genom mästerskapet vill Akademikerförbundet SSR synliggöra socionomers kompetens och skapa nätverk och karriärmöjligheter på arbetsmarknaden. De tre bästa lagen får diplom. Det vinnande laget får dessutom 5 000 kronor mat per person.

I Socionom-SM tävlar studentmedlemmar i Akademikerförbundet SSR.

Läs mer om Socionom SM