Minska isoleringen på äldreboenden - se till att det finns surfplattor, wifi och digitala ombud

DEBATT: I en svår tid kan ett enkelt digitalt upplägg innebära både glädje och lättnad för många människor. Det skriver forskarna Tove Harnett, Sofi Fristedt och Håkan Jönson vid Lunds universitet, tillsammans med Eva Wiman, anhörigrådgivare och verksamhetsansvarig vid Malmö anhörigförening.
Skylt med information om besöksförbud på ett äldreboende. Foto av Lars Brundin, Sydsvenskan
Foto: Lars Brundin, sydsvenskan