Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare: "Gåvor i form av pengar i handen leder inte till fattigdom"

Professorerna Hans Swärd och Per Eriksson skriver i ett debattinlägg i Dagens Samhälle att regeringens nationella samordnare för utsatta EU-medborgare, Martin Valfridsson har dragit fel slutsatser i sin utredning om tiggeriet där han menar gåvor i form av pengar till den som tigger riskerar att cementera tiggarrollen. De anser att allmosor inte leder till fattigdom.

I artikeln skriver de bland annat:

– I dag vet vi att det inte är allmosor som leder till fattigdom. Det är i stället ekonomiska kriser och bristen på arbetstillfällen, diskriminering, brist på juridiska och sociala rättigheter och ofullständiga socialförsäkringssystem. Fattigdom är ett problem som går att lösa.

Läs hela artikeln här.