Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Minister besökte SoPact vid Socialhögskolan

Per Bolund (MP), finansmarknads- och konsumentminister, besökte Socialhögskolan. Foto: Amanda Westin, SoPact.org
Per Bolund (MP), finansmarknads- och konsumentminister, besökte Socialhögskolan. Foto: Amanda Westin, SoPact.org

Hållbara innovationer, en träff med sociala entreprenörer och en presentation av acceleratorprogrammet SoPact var på dagordningen när Per Bolund (MP), finansmarknads- och konsumentminister, besökte Socialhögskolan i början av februari. Under studiebesöket fick ministern också samtala om nya kreativa lösningar på framtidens samhällsutmaningar.

Det var finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund som själv tog initiativ till att besöka SoPact vid Socialhögskolan. Väl på plats fick ministern lyssna på presentationer, diskutera och ställa frågor till representanter för SoPact och entreprenörer från Normative.io, GePant.se och Ento Foder som gått acceleratorprogrammet.

Peter Løvschall som är projektledare för SoPact vid Socialhögskolan berättade under besöket hur acceleratorn har som mål att hjälpa entreprenörer hitta en affärsmodell som fungerar och som kan kopplas till FN:s hållbara utvecklingsmål 2030. Det vill säga hur det går att använda vanliga företagsprinciper för att skapa ett mer rättvist samhälle utifrån ett socialt, kulturellt och miljömässigt perspektiv.

Under besöket berättade Peter Løvschall också om SoPacts nya samarbete med Helsingborgs stad där acceleratorn ska hitta nya kreativa lösningar på de sociala behov och utmaningar som finns i staden.

Under mötet deltog även Helsingborgs stad som tillsammans med Tillväxtverket och Lunds universitet finansierar SoPact.

Vad är SoPact?

SoPact är ett acceleratorprogram för entreprenörer och organisationer i Skåne som vill ha verktyg och kunskap för att lösa sociala, kulturella eller miljömässiga utmaningar i samhället. Acceleratorns grundidé är att vanliga företagsprinciper både är effektiva när det handlar om ekonomisk hållbarhet och när det handlar om att skapa ett mer rättvist samhälle.

Årets acceleratorprogram beräknas öppna i mars med programstart i april. Alla som har en idé om socialt företagande kan söka till programmet.

Läs mer på http://sopact.org/sv/