Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya forskarskolan FYS söker 10 doktorander

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten

Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet söker 10 doktorander i socialt arbete till Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten. Alla ansökningar administreras i en gemensam utlysning via Lunds universitet och antagning kommer att ske på respektive lärosäte i samråd med de sökande.

Våren 2019 prioriteras ansökningar som rör området barn, unga och familj.

Forskarutbildningen ges på halvfart under fyra år, under denna tid förväntas doktoranden vara del i miljön på den institution där man är antagen och förutom de egna studierna, handledning och forskarskolans aktiviteter, delta i andra doktoranders seminarier etc. Doktoranden ska parallellt vara yrkesverksam inom socialtjänsten och i samråd med sin arbetsgivare kontinuerligt återföra resultat från forskarutbildningen till socialtjänsten.

Forskarutbildningen omfattar 120 högskolepoäng, fördelade på 37,5 högskolepoäng forskarutbildningskurser och 82,5 högskolepoäng licentiatuppsats. Utbildningen avslutas med att doktoranden försvarar sin licentiatuppsats vid ett offentligt seminarium. Forskarutbildningen motsvarar fyra års halvtidsstudier och doktoranden bibehåller under denna tid sin ordinarie lön från sin arbetsgivare, utifrån ett avtal tecknat mellan arbetsgivare, lärosäte och licentiand.

Sista ansökningsdatum är 8 april 2019.

Läs mer utlysningarna och ansök till forskarskolan här.

Kontakt

Kerstin Svensson
Föreståndare för forskarskolan
046-222 04 61
kerstin [dot] svensson [at] soch [dot] lu [dot] se

Lars Plantin
Föreståndare för forskarskolan
040-665 74 08
lars [dot] plantin [at] mau [dot] se

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten

Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har beviljat medel för en forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten. Den är del av forskningsprogrammet om tillämpad välfärd och syftar till att långsiktigt bidra till kunskapsuppbyggnad inom socialtjänsten. Forskarskolans inriktning ska svara mot prioriterade kunskapsbehov inom socialtjänsten. Utbildningen ska ge yrkesverksamma personer i socialtjänsten möjligheten att uppnå en licentiatexamen inom fyra år.

Läs mer om forskarskolan på www.soch.lu.se/fys